Reviews op kleurcode

Om snel en duidelijk inzicht te krijgen bij welke locaties je terecht kan, is er gekozen om bij Uit met Autisme te werken met drie eenvoudige kleurcodes waarmee je snel inzichtelijk hebt welke uitjes daarbij zouden kunnen passen. We hanteren hiervoor de volgende kleurcodes:

Groen wil zeggen dat er voor iemand met autisme geen tot minimale kans is tot overprikkeling of zelf dat er een mogelijkheid bestaat dat bij bezoek van de locatie je van een situatie van overprikkeling naar een neutrale gemoedstoestand gaat. Dit is de beste score die een locatie kan behalen.

Bekijk de locaties die groen hebben gescoord

Bij een oranje locatie bestaat er een kans dat iemand licht tot matig overprikkeld raakt. Het mag niet tot een mate van overprikkeling leiden waardoor je niet langer kunt functioneren of bijvoorbeeld eerst zou moeten bijkomen voor je je reis naar huis vervolgt. Er mogen spanningen zijn en prikkels, maar centraal staat hierin dat je activiteiten kan blijven ondernemen zonder de mate van overprikkeling te ervaren.

Bekijk de locaties die Oranje hebben gescoord

Bij rood is de locatie in feite een afrader. Als de score rood is, dan zijn er zoveel risico’s op overprikkeling, dat iemand met autisme of overprikkeld is geraakt op de locatie, of zo overprikkeld, maar dat als de activiteit doorgezet zou worden, je over het randje gaat. Als je uiteindelijk een shutdown of meltdown hebt bereikt op de locatie, is het per definitie een rode locatie te noemen.

Bekijk de locaties die rood hebben gescoord