Testpanel bij uw locatie op bezoek

U heeft een prachtige locatie, of het nu gaat om een museum, restaurant, kleiner uitje (zoals een bowlingbaan) of pretpark. Maar eigenlijk weet u niet goed of uw locatie prettig is voor mensen die prikkelgevoelig zijn, zoals bij autisme? Dan is het een mogelijkheid om mensen met autisme uit het testpanel bij u op bezoek te laten komen. Vul daarvoor het aanvraagformulier in.

De mensen uit het testpanel hebben een ieder een andere achtergrond. Ze zijn ervaringsdeskundig met hun eigen prikkelgevoeligheid en kunnen vanuit hun perspectief bijdragen om de klantbeleving op de locatie te vergroten. Ze kijken en ervaren wat het met hen doet op de locatie. Waar op de locatie is het fijn of waar liggen risico’s om overprikkeld te raken? Of zijn er binnen de locatie ook delen waar je je prettig kan terugtrekken als er toch een vorm van overprikkeling plaatsvind? De panelleden hebben allen een eigen motivatie om deel te nemen, maar vinden vooral belangrijk dat de wereld een beetje liever word voor mensen met autisme of gevoelig zijn voor prikkels.

De panelleden krijgen geen (financiële) vergoeding voor het bezoek wat zij doen. Wel kunt u in het onderstaande formulier aangeven welke onkostenvergoedingen u wilt verstrekken. Daarbij is het goed te weten dat indien het testpanel bij u op bezoek komt het panel nooit groter is dan 5 mensen. De volgende onkostenvergoedingen kunt u aangeven:

 • Vergoeding van entree
  Dit kunnen vrijkaarten zijn voor bv. musea, dierentuinen of pretparken. In geval van vakantieverblijven of hotels gaat dit om de kosten van de hotelkamer/bungalow etc.
 • Vergoeding van reiskosten
  De panelleden komen uiteindelijk uit heel Nederland. Uit met Autisme kan niet garanderen dat er in elke regio van Nederland panelleden wonen en/of beschikbaar zijn op de overeen te komen data. We willen dan ook vragen van locaties om een tegemoetkoming in de reiskosten te geven van € 0,15 per gerezen kilometer.
 • Vergoeding verblijfskosten
  Onder de verblijfskosten kan het volgende worden verstaan;
  • Bij een overnachting in een hotel/vakantieverblijf: kosten voor diner of ontbijt. Al dan niet in tegoedbonnen met een maximum bedrag per maaltijd
  • Bij musea, dierentuinen of pretparken (bezoek korter dan 2 uur): een kop koffie of thee, al dan niet aangevuld met iets kleins te eten.
  • Bij musea, dierentuinen of pretparken (bezoek langer dan 2 uur): Op basis van de verwachte bezoekduur elke 2 uur een consumptie. Daarnaast word aangeraden een tegoedbon te krijgen voor een lunch.

Hoewel de bovenstaande vergoedingen niet leiden tot een verplichting, wil ik ook duidelijk aangeven dat mogelijk op basis van het uitblijven van vergoedingen, een aanvraag voor het testpanel mogelijk niet gehonoreerd kan worden. Zeker wanneer panelleden verder moeten reizen naar een locatie, kan hier sprake van zijn. Na uw aanvraag word er een interessepeiling verstuurd naar de panelleden die hebben aangegeven naar de bepaalde regio’s te willen reizen. Hieruit blijkt of zij wel/niet willen deelnemen. Indien er geen of weinig animo is, kan het zijn dat de aanvraag niet gehonoreerd word. In dat geval word de locatie hiervan altijd op de hoogte gebracht met een terugkoppeling vanuit het testpanel.

Laat het testpanel bij u op bezoek komen

Aanvraag bezoek door het testpanel