Testpanel bij uw locatie op bezoek

U heeft een prachtige locatie, of het nu gaat om een museum, restaurant, kleiner uitje (zoals een bowlingbaan) of pretpark. Maar eigenlijk weet u niet goed of uw locatie prettig is voor mensen die prikkelgevoelig zijn, zoals bij autisme? Dan is het een mogelijkheid om mensen met autisme uit het testpanel bij u op bezoek te laten komen. Vul daarvoor het aanvraagformulier in.

De mensen uit het testpanel hebben een ieder een andere achtergrond. Ze zijn ervaringsdeskundig met hun eigen prikkelgevoeligheid en kunnen vanuit hun perspectief bijdragen om de klantbeleving op de locatie te vergroten. Ze kijken en ervaren wat het met hen doet op de locatie. Waar op de locatie is het fijn of waar liggen risico’s om overprikkeld te raken? Of zijn er binnen de locatie ook delen waar je je prettig kan terugtrekken als er toch een vorm van overprikkeling plaatsvind? De panelleden hebben allen een eigen motivatie om deel te nemen, maar vinden vooral belangrijk dat de wereld een beetje liever word voor mensen met autisme of gevoelig zijn voor prikkels.

De panelleden krijgen geen (financiële) vergoeding voor het bezoek wat zij doen. Wel kunt u in het onderstaande formulier aangeven welke onkostenvergoedingen u wilt verstrekken. Daarbij is het goed te weten dat indien het testpanel bij u op bezoek komt het panel nooit groter is dan 5 mensen. De volgende onkostenvergoedingen kunt u aangeven:

  • Vergoeding van entree. Dit kunnen vrijkaarten zijn voor bv. musea, dierentuinen of pretparken. In geval van vakantieverblijven of hotels gaat dit om de kosten van de hotelkamer/bungalow etc.
  • Vergoeding van reiskosten. De panelleden komen uiteindelijk uit heel Nederland. Het is niet altijd zo dat ze om de hoek wonen van de locatie. Het is daarom fijn om te weten of zij evt. reiskosten vergoed krijgen aan de hand van de fiscale kilometervergoeding (2023: € 0,21 / km).
  • Vergoeding eten/drinken. Bij een overnachting kan dit gaan om een ontbijt of diner. Bij dagattracties of musea kan dit gaan om drinken op de locatie zelf, of wanneer het een dag betreft een voucher o.i.d. voor de lunch.

De vergoedingen zijn geen verplichting om aan te geven. We raden wel aan om in elk geval de entree te vergoeden, juist omdat de panelleden de locatie ook veel informatie geven en positief meedenken over hoe het verbeterd kan worden.

Laat het testpanel bij u op bezoek komen

Aanvraag bezoek door het testpanel