Testpanel

Zo af en toe zou er een locatie komen die heel graag informatie wil inwinnen over hoe autisme-vriendelijk de locatie is. Daarom is er de Uit met Autisme Testpanel in het leven geroepen. Wanneer je je onderstaand aanmeld voor het testpanel, ontvang je, indien er een match is in interesse alsmede dag, een e-mail van mij om mee te gaan naar de locatie. Zo kunnen we gericht de verschillende locaties helpen om het een beetje meer autisme vriendelijker te maken en uiteindelijk zal het ook nog helpend zijn voor meer doelgroepen. Dus win-win.

Wat word er van mij verwacht als testpanel lid?

Allereerst word er van je verwacht dat wanneer je een uitnodiging krijgt om mee te gaan naar een locatie, in elk geval even laat weten of  je mee wil gaan ja of nee. Indien je aangeeft dat je graag mee wilt, krijg je namelijk een datumprikker toegestuurd.

Verder verwacht ik van een testpanel lid:

  • Iemand die aan de hand van het reviewformulier kan aangeven in hoeverre prikkels ervaren zijn.
  • Kijkt samen met de andere panelleden waarmee je een locatie bezoekt wat of hoe een locatie het prettiger kan maken voor mensen met autisme
  • Afspraken ook nakomt: dus als we eenmaal een moment hebben afgesproken, dat je er bent.
  • Je bij een bezoek ruimte houd in je agenda voor het bezoek zelf, maar ook om het bezoek te evalueren. Ik hou zelf altijd rekening met ongeveer 4 uur, maar meestal is het korter.

Tijdens een bezoek gaan er maximaal 5 mensen mee, waarvan maximaal 1 begeleider van iemand.

De stappen

Het is goed om even te delen hoe de stappen van aanmelden tot een bezoek er grofweg uitzien:

  1. Je meld je onderstaand aan om lid te worden van het testpanel. Hierin geef je alvast aan welke bezoeken jij interessant vind om een goede match te maken.
  2. Indien een locaties vragen een bezoek van het testpanel aan en geven daarbij aan welke onderdelen ze graag willen hebben bezocht om de risico’s en kansen m.b.t. autisme in kaart te krijgen.
  3. Er word dan gekeken welke panelleden interesse hebben in het type locatie, zij krijgen een mail met de vraag of ze interesse hebben en/of er word direct al een datumprikker meegestuurd. In deze e-mail vind je informatie over de locatie, wat de locatie van ons verwacht en waar dit is.
  4. Datum geprikt: Als er nog plek over is, zal via social media nog gevraagd worden wie belang heeft mee te gaan. Indien alle plekken bezet zijn, ga ik ervan uit dat ieder op de afgesproken datum en tijdstip zich verzameld op de afgesproken plek.
  5. Bij aanvang op de locatie zelf verzamelen we als groep en melden we ons, zoals met een locatie is afgesproken. We gaan veelal zelfstandig door de locatie heen, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt.
  6. Na afloop gaat het panel eerst samen overleggen: wat vonden de leden ervan, welke risicio’s op overprikkeling zijn er, waar liggen kans om de risico’s te verlagen en wat doen ze al heel goed en is prettig?
  7. Tenslotte word besloten met het groepje of we samen een feedbackgesprek doen of dat er een gedeelte van het groepje het gesprek gaat doen.
  8. Tijdens het feedbackgesprek geven we de bevindingen aan en maken we afspraken over de follow-up.
  9. Tevens word er een review geschreven en gedeeld op deze website.

Meld je aan!

In het onderstaande formulier van 5 stappen doorloop je je aanmelding. Zo zijn er nu al locaties die graag willen weten waar de kansen en risico’s zijn als het gaat om autismevriendelijkheid. Hoe meer dingen jij leuk vind om te doen, hoe vaker je ook een uitnodiging krijgt.