Arnhem: Burgers’ Zoo

Een kop van een neushoorn waarin een warmte blazer zit om de beslagen bril mee schoon te maken.

Deze locatie vind plaats in de buitenlucht

Door: Esmay

Wij hebben een fijne dag beleefd bij Burgers zoo en genoten van de grote hoeveelheid dieren.
Dat er op sommige plekken meer licht- geur- en geluidsprikkels binnenkwamen neemt niet weg dat dit het bezoek meer dan waard was. De vele dierenverblijven zijn mooi opgezet en de verschillende thema’s binnen het park zijn op zeer gedetailleerd niveau uitgewerkt, schitterend! Dat leverde extra enthousiasme op tijdens de beleving ervan.

Verder is ons opgevallen:

  • De bewegwijzering leverde ons direct al onduidelijkheid op omdat er op het plattegrondje tweemaal dezelfde kleur wordt gebruikt voor onderdelen die ver uit elkaar liggen op het park. Soms misten we op een splitsing een extra bordje voor de duidelijkheid, waardoor we meerdere gedeeltes dubbel gelopen hebben.
  • Hou er bij bezoek aan het park rekening mee dat er constant grote temperatuurverschillen zijn. Vooral de Mangrove en Bush hebben een hoge luchtvochtigheid en zijn warme ruimtes. Ook de overgangen van koud naar warm en andersom kunnen voor overprikkeling zorgen.
  • Voor het betreden van de ruimtes met een hoge luchtvochtigheid is er de mogelijkheid je bril van te voren op te warmen zodat deze niet beslaat.
  • Voor sommige mensen zouden de donkere grotten en gangenstelsels van de nagebootste mijn spannend kunnen zijn.
  • Binnen de overdekte ruimtes in het park wordt gebruik gemaakt van automatisch opende deuren. Deze deuren draaien ineens naar je toe, dit kan een schrikeffect opleveren.
  • Het park is rolstoelvriendelijk.
  • Het is wel fijn als je goed ter been bent en beschikt over een gezonde conditie aangezien het park heuvelachtige paden heeft.
  • Overal in het park kun je op de grond metalen plaatjes vinden met een code. In geval van nood kun je bellen met 026 – 3547879. Wanneer je de code doorgeeft, weten medewerkers van Burgers’ zoo waar je je in het park begeeft en komt er direct hulp.
Plattegrond van Burgers zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.