Laren: Singer

Een rond blauw kunstwerk waarin verschillende vormen zijn.

Neem van tevoren contact op met de locatie om zo je bezoek zo prikkelarm mogelijk te kunnen laten verlopen. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen. Op deze locatie heb je kans op geurprikkels. Op deze locatie word er gewerkt met fel licht. Bescherm jezelf hiervoor als je hiervoor gevoelig bent. Op deze locatie is een geluidsprikkel aanwezig, maar niet meer dan één type geluid afgebakend in één ruimte. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden.

Singer in Laren is een kunstmuseum en heeft een theater. Naast het kunstmuseum, hebben ze een binnentuin waar nog verschillende beelden staan en een theater. Ik breng een bezoek aan het museum. Singer heeft verschillende zalen met kunst hangen. Het zijn hierbij voornamelijk schilderijen en in mindere mate objecten. Daarnaast organiseert Singer regelmatig prikkelarme openstellingen, zie ook de prikkelarme uit agenda. Tijdens mijn bezoek is het eigenlijk best druk in het museum. Hierdoor zijn de te ervaren prikkels ook meer door medebezoekers dan van het museum zelf, al doen de schilderijen met verschillende onlogische lijnen en kleuren, triggeren mij ook. Er zijn tijdens mijn bezoek eigenlijk maar op 1 plek een audioprikkel door de tentoonstelling zelf, maar wat ik dan wel heel fijn vind, is dat ze een fijne tuin hebben met objecten waar het een heel stuk stiller is dan binnen in het museum zelf. Als ik kijk naar lichtprikkels zijn die er niet tot nauwelijks.

Tegen de achterwand is een soort kast met hoofden van klein, en voor deze kast ligt het opgestapeld.
Een van de kunstopstellingen met hoofde van klei.

De zaalverlichting is niet heel fel en hoewel de spotjes in een railgeleiding zitten, zijn ze zo afgesteld dat slechts in een enkel geval het licht in mijn ogen schijnt. Wat wel goed is te weten, is dat je je rugzak niet mee mag, dus dat houd ook in dat als je beschermende middelen mee hebt, die direct moet meenemen. Uiteindelijk komt het, met name door drukt op een oranje uit. Waar je dan ook merkt dat door geklets van mensen het museum een soort klankkast is. Maar ik ben dan ook ervan overtuigd dat bij een prikkelarme openstelling, groen absoluut moet kunnen.

Een soort tempel is gebouwd met daarvoor een terras met zwarte stoelen. Rechts van de tempel is de tuin te zien met een zwart kunstwerk.
Vanuit het buitenterras kun je naar de tuin kijken. Hier is het qua geluidsprikkels een heel stuk aangenamer dan binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.