Kerkrade: Discoverymuseum

Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte Op deze locatie is er sprake van geluid weerkaatsing Op deze locatie word er gewerkt met fel licht, bescherm jezelf hier voor Bij deze locatie word er gebruik gemaakt van flitsende lampen of snelle overgang van lichteffecten Bij deze locatie word er gebruik gemaakt van schermen die flitsende of snelle beelden gebruikt. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen in je persoonlijke zone komen

Het discoverymuseum in Kerkrade is een interactief museum waarbij het centraal staat om zelf te ontdekken. Echter zijn er ook veel punten van lawaai waar het e.e.a. word geactiveerd aan licht of geluid. Het geluid staat overal eigenlijk heel luid aan. Er is geen knop om dan bijvoorbeeld het geluid zachter of harder te zetten. Waardoor alles enorm binnenkomt van verschillende bronnen en dat tegelijkertijd. In eerste instantie heb ik alleen oordoppen gebruikt, maar dit werkte niet afdoende. Als je de toer begint volgens de nummering, begin je bij 1 en dit is een interactieve toer in karretjes die door een ronde ruimte rijden. Ook de beelden zijn flitsend en snel en dat is gewoon echt niet prettig. Er word een waarschuwing voor mensen met epilepsie gegeven, maar hoewel ik deze soms wat overdreven vind voor mijzelf, was deze wat heftig nog. Persoonlijk ben ik van mening dat dit museum niet vriendelijk is voor mensen met autisme. Wel weet ik dat het discoverymuseum hier in 2024 mee aan de slag gaat. Dus ik ben benieuwd wat hierin mogelijk is.

Een van de proeven: hoe komt een wervelwind tot stand, waarbij je in het midden heel duidelijk ziet dat de druk anders is dan erom heen door het rook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.