Leek: Nationaal Rijtuigenmuseum

Op deze locatie is een geluidsprikkel aanwezig, maar niet meer dan 1 type geluid binnen dezelfde ruimte Bij deze locatie word er gebruik gemaakt van schermen die flitsende of snelle beelden gebruikt.

Het nationaal rijtuigenmuseum in Leek bevind zich op landgoed Nienoord, waar naast een museum een spoorbaan en speel- en attractiepark gehuisvest is. Het museum bevind zich in een oude borg en heeft een ruime tuin, waarbij de tuin door ieder gratis te bezoeken is. Het museum zelf bestaat uit een aantal gebouwen, het hoofdgebouw heeft een stal en koetshuis, een bijgebouw waar exposities zijn en een schelpengrot in een apart gebouw, welke nog 1 van de 3 in Nederland is. Daarnaast, als je deelneemt aan een rondleiding, mag je ook nog het depot in. Tussen de gebouwen is een tuin en daar is het ook rustig. Ik bezocht zelf het museum direct bij opening, waardoor het ook rustiger is. Voor kinderen is er een soort simulatie om een koets te besturen, die geeft wel lawaai en er waren twee televisies die naar mijn smaak te hard staan en te horen was in alle ruimten van dit bouwdeel in de tuin. Echter door de grootte van de ruimte en de drukte (er waren naast mij nog 6 mensen) gaf dit wat agitatie, maar niet een overprikkeling. Door de opzet is er namelijk wel risico op weerkaatsing van geluid. Ik kan me wel indenken dat als het drukker was geweest met meer kinderen, dat ik er anders over zou denken. Het is verder niet een groot museum, ik was er zelf met een uur door heen, maar heb dan ook de vleugel met schilderijen wat ik niet zo interessant vind, overgeslagen. Daarom kom ik ook tot de beoordeling oké.

Een oldtimer vergelijkbaar met zoals ze in attractieparken rijden, maar dan groot, met een zwart dak en de auto zelf van rode lak.
Een moderner “rijtuig”

Eén gedachte over “Leek: Nationaal Rijtuigenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.