Weert: Izumi Sushi & Grill

Op tafel ligt een tablet waarmee je kunt bestellen, een kaarsje, een bord met een serveten stokjes om mee te eten.

Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden. Op deze locatie heb je kans op geurprikkels. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen.

Izumi Sushi en Grill is een restaurant van het type All-you-can eat. Voor een vast bedrag kun je gelimiteerd ongelimiteerd eten. Het drinken betaal je hier los overheen. Bij het restaurant mag je per persoon vijf gerechten per ronde bestellen en in totaal mag je tien rondes besteden. Dit zijn dan ook de limieten van het onbeperkt eten. Er zit ook een maar aan: wanneer je desserts kiest, kost je dit per gerecht eigenlijk twee gerechten. Waarbij mij dan ook op viel hoe raar de verhoudingen zijn in omgang van een gerecht. Bij het restaurant bestel je je gerechten en dranken via een menu op een tablet. Vervolgens word dit bezorgd aan de tafel. Hier zit soms wel enige vertraging in en niet alles komt gelijktijdig binnen. Ik ben van mijzelf meer een vleeseter, dus als we het daar over hebben, merk ik op lekker zacht en mals vlees te hebben. Toch merkte ik verschillen op tussen bijvoorbeeld het plaatje en dus de verwachting van het aantal artikelen versus wat er geleverd werd. Bijvoorbeeld op het plaatje staan drie stukjes sparerib en je krijgt er vervolgens twee geleverd, geeft mij toch een vorm van prikkel af. Het is namelijk dan niet goed in te schatten hoeveel je besteld en wat je krijgt. En bij dessert kreeg je bijvoorbeeld dan op één macron waar je dan twee gerechten/punten voor inlevert. Daardoor moet mijn brein toch continu schakelen in dat het niet de verwachting waarmaakt van wat ik heb besteld én wanneer ik het heb besteld.

Op een bordje staan 3 stukjes sushi met kip als kern.
Sushi

De setting van het restaurant is ook dat je relatiefdicht bij elkaar zit. Ik had me dat al in die zin ingecalculeerd. Ik heb echter bij het reserveren wel gevraagd om een plekje die geluidsarm was. Dat is niet gelukt, al vraag ik mij af in hoeverre medewerkers hier ook daadwerkelijk inzicht in hebben. Door veel mensen komt er ook geluid van alle kanten. Het personeel dat gerechten bezorgd en komt afhalen, komt ook voorbij zonderecht aan te kondigen. En qua akoestiek weerkaatsen de geluiden best stevig. Daarom is een oké ook zeker op zijn plek als beoordeling. Wel zou het fijn zijn voor jezelf om dit restaurant vooral te bezoeken als het wat rustiger zou zijn.

Op een vorkje ligt een stukje red velvet cake wat wat rood-roze vlokken heeft en niet veel groter is een kubus van 2 cm.
Dit is red velvetcake, waar je twee gerechten voor mocht inleveren.
Er liggen twee kipspiesjes op een zwart bordje, waarover sesam zaadjes gestrooid zijn en lente ui.
Dit is dan één van de gerechten: kipspiesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.