Deurne: Beekman&Beekman

Ik had van tevoren vanwege mijn rondreisje het Beekman&Beekman restaurant geselecteerd, maar nog niet zeker wetende of ik hier maandag of dinsdag heen zou gaan. Het werd de maandag, dus ik had ook niet gereserveerd. Schijnbaar was dit wel wenselijk, want ze zaten bijna helemaal vol. Toen ik dan ook binnen kwam, gaf de medewerkster dit aan, waarop ik aangaf het op prijs te stellen een wat rustiger plekje te hebben. Die was er niet, want er waren kinderen. Nu kun je zeggen dat kinderen een probleem vormen qua geluid, maar het ene kind is het andere niet. Dus ik vond deze opmerking toch wel wat kort door de bocht. Uiteindelijk bleken dit rustige kinderen van zichzelf te zijn. Dus dat gaf geen probleem. Op maandag en dinsdag hanteert dit restaurant vriendelijke prijzen, waarbij er hoofdgerechten te bestellen zijn voor tien euro. Dat maakte ook dat ik niet veel heb hoeven betalen op deze dag. Het eten is echt wel van goede kwaliteit. Ik had dan een broodmandje, kipsaté en een bastone farfait. Ik heb opzich ook lekker gegeten, maar de omstandigheden maakte dat het mij negatief beïnvloedde en ik echt mijn best moest doen alles naar binnen te krijgen wat ik had besteld. Al het eten is zacht, mals en vers naar mijn idee. Ik had de indruk dat veel was voorbereid, want tussen binnenkomst en afrekenen zat uiteindelijk minder dan een uur. Tegelijkertijd merkte ik ook op aan mezelf dat ik dat niet perse prettig vond, omdat als de ene gang was geweest, de volgende zich al aandiende. Terwijl ik het eigenlijk niet erg vind om even te wachten.

Toch waren er veel prikkels in het pand aanwezig. Het restaurant heeft in feite 3 lagen waarop tafels staan, met centraal een bar die ook open is verbonden met elke laag. Daardoor word je ook continu geconfronteerd met geluiden van de bar, koffiemachine glazen etc. Ook hoor je elke gast zich melden bij binnenkomst. De trappen zijn allemaal gemaakt van hout. Dat ziet er prachtig uit, maar geeft ook bij elke gast of elke medewerker een extra geluidsprikkel af die ik als hinderlijk ervaar.

Tenslotte vond ik het lichtplan storend bovenaan. Ik zat op de bovenste etage, waardoor ik bijvoorbeeld ook relatief dicht op de LED-spotjes zat die uit het plafond kwamen. Ook de hanglampen zijn wat geel gemaakt, maar het bevat wel allemaal vrij fel licht als je bovenaan zit. Eigenlijk is ook door de bouwkundige stijl het geen prettige plek omdat er continue (veel) geluidsprikkels zijn, waardoor mijn eetlust ook minder word. Er werd door personeel in totaal een keer of 6 gevraagd of het heeft gesmaakt. Eerlijk gezegd; dat is ook gewoon te vaak, zeker als je beseft dat ik binnen een uur van binnenkomst tot afrekenen was, is het gemiddeld elke 10 minuten. Het voordeel van het snelle bedienen was dat je snel de ruimte weer uit kan. Maar de keerzijde is: je gaat ook uit eten voor een stukje beleving, daarmee adverteert Beekman&Beekman zelf ook met de slogan “Genieten en beleven”. Maar helaas was dit nu niet de beleving die ik zelf prettig vind. En door iets meer tijd tussen de gangen te laten, had ik me even kunnen afkeren van bv. verlichting. Als je dit soort prikkels goed kunt verdragen, kan het oor iemand wel een oké plek zijn, voor mij was dit nu echt overprikkelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.