Hellendoorn: Avonturenpark Hellendoorn

Een zwart-wit afbeelding van een achtbaanrail met karretjes.

Op deze locatie kun je, indien overprikkeling plaatsvindt, in de EHBO ruimte ontprikkelen Deze locatie vind plaats in de buitenlucht Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen in je persoonlijke zone komen Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte Bij deze locatie word er gebruik gemaakt van flitsende lampen of snelle overgang van lichteffecten Op deze locatie heb je kans op geurprikkels Op deze locatie is er sprake van geluid weerkaatsing

Het was voor mij voor het laatst dat ik als kind naar Avonturenpark Hellendoorn ging en eerlijk gezegd: het stond voor mij al weer een tijdje op het lijstje om te gaan ondernemen. Zeker omdat ik ook wist dat Hellendoorn bekend is met de Auti-pas en dat geeft voor mij van tevoren toch meer het idee dat ze weten wat autisme dan inhoud en hoe ze het bezoek prettiger kunnen laten verlopen. Ze communiceren zelf dat je het beste door de weeks kan komen, maar ik weet nu niet of dat een goed idee was. Er waren veel schoolkinderen op deze dinsdag in het park die absoluut niet kalm waren. Zelfs degene die dit keer met mij mee was en geen autisme heeft, stoorde zich eraan en heb ik mijn geluidswerende middelen maar gedeeld.

Bij Hellendoorn kun je op vertoon van je auti-pas een uitgangspas ontvangen waardoor je gebruik mag maken van uitgangen. Wat ik wel heel fijn vind, is dat je bij Hellendoorn niet verplicht bent om een begeleider mee te nemen, maar als je dat wel hebt, mogen er maximaal 3 mensen met je mee. Dus wanneer je wel met bv. je gezin gaat, is dat geen probleem. Het personeel daarin is ook gewoon heel vriendelijk, zo is mij ook gevraagd bij een rustige boottocht of ik misschien nog een rondje wilde of mocht ik bij een achtbaan een keuze maken van het karretje, wat mij nog niet eerder was gebeurd met een soortgelijke regeling: meestal worden er dan plaatsen toegewezen. Waar ik zelf dan rekening mee hield was dat als ik alleen in een karretje stapte, ik evt. keek bij de wachtrij of iemand ook alleen stond. Het is in die zin wel rustiger om in een prikkelarme rij te gaan staan wachten, maar tegelijkertijd was het vandaag zo luid qua geluid, dat ik al met al zo’n 3 uur in het park gebleven ben, toen nam bij mij de bonkende hoofdpijn aan en dat is dan wel jammer: er is geen ruimte bij Hellendoorn waar je je echt kan terugtrekken. Ze communiceren dan wel de EHBO ruimte bij het informatiepunt, welke centraal op het park ligt, maar daarnaast zijn eigenlijk alle plekken op het park (veel) geluiden. Eigenlijk was een rustige bootvaart als attractie, ondanks een geluid van een “gids” nog wel ontspannen, omdat er tijdens de rit niet zoveel andere geluiden waren. Stationsgebouwen waren helaas ook veel geluid, maar zeker bij de waterattracties, zou ik de volgende keer eraan moeten denken om toch iets van foam gehoorbescherming mee te moeten nemen. Dit omdat de op maat gemaakte oordoppen filters bevatten die niet tegen water kunnen of de Active Noice Koptelefoon ook niet. Tenslotte: ik ben ook naar de achtbaan rioolrat geweest, ter meer omdat ik dit als kind altijd erg spannend vond. In de bijgeleverde brochure word ook aangegeven dat er met lichtflitsen gewerkt word, maar ben altijd wat sceptisch. Maar dit keer was het wel erg intens, niet alleen de lichtflitsen, maar ook de lichttunnels waren mij op dat moment te veel én natuurlijk ook nog een heel stel gillende kinderen. Het is dan zo ontzettend jammer dat er eigenlijk geen goede of fijne plekken zijn waar het dan even wat rustiger is.

Reactie van het park op de review:

Dank voor deze feedback! Voor ons is het van belang dat iedereen met een fijn gevoel naar huis gaat. Wij trainen ons personeel om dit voor iedereen zo goed mogelijk te doen. Wij zijn blij om bevestiging te zien dat we daar dus ook deels in slagen. 

Maar we zijn er niet helemaal! En deze feedback nemen wij dan ook van harte in het plan om een nog betere ervaring te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.