Havelte: Vlinderparadijs Papiliorama

Op lichtgroene bladeren zit een zwart met grijze verticale lijnen vlinder met gespreidde vleugels.

Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen. Op deze locatie heb je kans op geurprikkels.

Vlinderparadijs Papiliorama is gevestigd nabij Havelte. Bij aankomst vraag ik me een beetje af of ik goed ben, doordat ik het pand binnen kom die erg ruim is, maar ook wat kantoor-achtige uitstraling heeft. Maar als ik vraag naar een entreekaartje, word al snel duidelijk dat ik hier goed zit. Het is niet echt zonnig weer, dus ik word ook getipt om goed te speuren naar de vlinders. Het is een kas van naar schatting 20 x 20 meter. In de kas lopen paden van circa 1 meter breed en er licht een vijver in aan water. Voor de rest staat in de kas het vol met (tropische) planten en is het er ook warm.

De paden binnen de kas.

Je vind er in de kas verschillende vlinders die rond vliegen. Tijdens mijn bezoek is het niet heel druk, er lopen 4 andere mensen rond in de kas. Wat ook positief opvalt is dat er geen themamuziek of überhaupt muziek word afgespeeld in de ruimte. Dus in die zin is dat heel fijn. Zijn er geluiden? Ja, dat wel, meer van het druppelen van condens van het dak en evt. andere bezoekers. Een andere prikkel die ik merk, maar wel verwacht was, is de warmte in de kas.

Er zijn geen harde overgangen van temperatuur. Tenslotte kan ik mij indenken als het zonnig weer is, het licht dat binnenkomt als intensief kan worden gezien.
Al met al is de locatie, zeker buiten de weekenden rustig. Maar je kan natuurlijk altijd even informeren bij de locatie als er geen groepen worden verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.