Deurne: Het Dinghuis

Nadat ik een dag eerder bij Beekman&Beekman in Deurne was geweest, had ik dezelfde avond nog gekeken naar een alternatieve locatie. Ik stuurde hen dezelfde avond nog een e-mail met de vraag: is het mogelijk om prikkelarm uit eten te gaan. Hoewel Het Dinghuis eerlijk aangaf: dat kan ik niet voor 100% garanderen, was de locatie wel erg benieuwd naar de feedback.

De locatie is voorheen het museum geweest waar de de kunst hing van museum De Wieger. Daarna is dit restaurant in het pand gekomen. Het pand is een lange eetzaal in feite, waarin achterin de bar en keuken zich bevind. In de eetzaal zijn de wanden wit en is veel met hout gewerkt als pilaren en het plafond. Gelukkig maar, want daardoor word de akoestiek wat gunstiger, waardoor je niet weerkaatsende geluiden hebt. Dus dat is wel prettig. maar alles is wel in een grote hal, waardoor alle geluiden binnen komen. Ik heb daarom ook oordopjes gebruikt tijdens mijn bezoek om geluiden te dempen. En daarbij was het in die zin zeker onhandig om iemand die prikkelgevoelig is, naast de bar te placeren: dan heb je naast het geluid van andere gasten, namelijk ook nog meer geluiden van het personeel wat met elkaar communiceert, de koffiemachine die aan gaat, glazen zie gepakt worden en dit allemaal geluiden meegeven. Het lichtplan was op zich prettig zolang het buiten ook wat lichter was, maar eenmaal als het buiten donker is, is het licht mij persoonlijk aan de felle kant. Ook valt op dat de lampen in de kroonluchters drie verschillende kleurtinten heeft, waarbij ik de meest witte tint het meest irritante vind en het minst sfeervolle. Maar dat is helaas een beetje het nadeel van de LED-lamp ontwikkeling vrees ik. Als het een beetje mooier of warmer weer zou zijn, dan zou buiten eten echter wel een optie zijn.

Qua kwaliteit van eten is het namelijk wel goed. Ik had een klein soepje genomen (daar was in beginsel een vraag al over, want dan staat er klein soepje, maar hoe klein is klein en hoe groot is groot? Ik zou liever zien dat er dan een inhoudsmaat bij staat, maar goed.) Dus ik koos voor een kleine tomatensoep, een hoofdgerecht van beenham die heerlijk mals bereid was, met een goede combinatie van smaken, bijpassende groente etc. En tenslotte een apfelstrudel met boerenjongensijs erbij. Ook echt heel erg lekker, te meer omdat ik thuis niet snel apfelstrudel zou maken. Wat dat betreft is het dan ook jammer dat de mate van prikkels, de beleving dan negatief beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.