Yerseke: Bed and Breakfast Sinke

Achter de hoge lange boom staat een wit tuinhuisje met een rode dak waar je kan overnachten.

Op deze locatie heb je kans op geurprikkels. Op deze locatie is een geluidsprikkel aanwezig, maar niet meer dan één type geluid afgebakend in één ruimte.

Het is niet vaak dat ik een Bed&Breakfast boek als ik voor Uit met Autisme erop uit ga. Maar vanwege de enorme drukte rondom hemelvaart in de grote hotels, leek het mij een uitgelezen kans. Ik besloot te reserveren bij B&B Sinke in Yerseke, een dorpje die vooral bekend staat om de mosselvangst en dus ook vooral heel veel visrestaurants kent. Janna is de gastvrouw van haar B&B, wat ze al 40 jaar doet en blijft doen zolang ze het kan blijven doen, aldus haarzelf. Ze heeft een aantal kamers binnen haar woning beschikbaar gesteld en wat mij trok, was het tuinhuisje waar je kon overnachten met eigen sanitair. De wanden zijn niet heel dik, dus ik vermoed dat er daarom ook extra dekbedden lagen, maar met mijn warmbloedigheid, had ik dat niet nodig. Het inchecken ging eigenlijk erg gemoedelijk, ze vertelde dat ik door de deur naar de tuin kon en hoe laat het ontbijt was. Heel fijn, want had al een flinke dag erop zitten. In het huisje zelf ben je van alle gemakken voorzien, zelfs zit hier een koelkast in en een waterkoker, waardoor je hier ook langere tijd kan vertoeven. Wel vond ik het al erg warm en kan me niet indenken dat het fijn is als de zon vol op het tuinhuisje schijnt. Van buiten hoor je geen extra geluiden, behalve de vogels die met elkaar aan het kletsen zijn. In dat opzicht is dat zeker wel heel fijn.
Tijdens het ontbijt neem je plaats aan tafels bij de gastvrouw in huis. In dat opzicht is de nabijheid dus dan wel erg dichtbij. Ik merkte aan mezelf dat ik daar onvoldoende over had nagedacht en dat ik dus ook enigszins sociaal moest doen omdat ik met andere mensen aan tafel zat. Terwijl ik liever bij mijn ontbijt de rust om mij heen wil hebben. Wat ik wel weer positief is dat de gastvrouw echt heel erg gastvrij is, ook door de woordkeuze bij het ontbijt dat ze aangaf “Ik zal voor u zorgen”, gaf een positieve invloed en kon ik het ook nog wel hebben. Ze doet dan ook alles zelf, of je nu een gebakken of gekookt eitje wil, welk type brood je wil, een glas sap of koffie of thee. Het is mogelijk. Wat dat betreft zou ik het ontbijt zelf dan ook hoger waarderen dan in een gemiddeld hotel.

Een ontbijttafel bij Bed and breakfast Sinke, met daarop onder andere glaasje sap, kaasplakken, boter, diverse vleeswaren en uiteraard een eierdophouder, bestek en een bord.

Al met al is het positief bevallen, afgezien van het sociale gebeuren bij het ontbijt. Als je het daar wel goed op doet, dan biedt een B&B natuurlijk uitkomsten, ben je wat meer op jezelf, dan is een groter hotel waar je wat anoniemer bent, wellicht en betere keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.