Goes: Restaurant De Beren

Een afbeelding van het restaurant De Beren in Goes, welke ramen heeft en aan de buitenkant een soort houten panelen.

Neem van tevoren contact op met de locatie om zo je bezoek zo prikkelarm mogelijk te kunnen laten verlopen. De locatie vind (gedeeltelijk) plaats in de buitenlucht. Op deze locatie heb je kans op geurprikkels. Op deze locatie zijn er meerdere geluidsbronnen, welke door elkaar lopen en/of er is sprake van weerkaatsen van geluiden. Op deze locatie zijn er op verschillende punten geluidsprikkels aanwezig, al dan niet binnen dezelfde ruimte. Bij deze locatie heb je het risico dat andere mensen dichtbij komen of in je persoonlijke zone komen.

Restaurant De Beren is een landelijke keten van restaurants. Vorig jaar bezocht ik al de locatie in Valkenburg. Het fijne is dat de restaurants allemaal zo’n beetje dezelfde kaart hebben en daardoor is het helpend in mijn voorspellende brein. Toch zijn er altijd dingen onvoorspelbaar. Denk aan de licht-, geluids- of warmteprikkels. Ik had van tevoren al gemaild, ik kreeg de vraag terug of ik even mijn nummer wilde achterlaten om terug te bellen. Dat is niet gebeurd, dus ik ging gedeeltelijk op de bonnefooi naar de locatie. De locatie bevind zich op een terrein waar diverse internationale ketens zitten, met als uitzondering dat je hier wel enigszins gezond kunt eten. Ik had niet gereserveerd, dus ik vroeg om een rustige tafel en gezien het lekkere weer, vond ik het ook prima om buiten te dineren. Dus dat is wat het werd. Ik werd geplaceerd in een hoekje waar geen andere gasten langs liepen. Om het terras stonden schermen, waardoor er ook demping was van het geluid. Dat heb ik als aangenaam ervaren.

Het hoofdgerecht: een varkenshaasje met groente, te weten witlof, paprika, wortel en gourgette en pepersaus. En daarnaast patat.
Het hoofdgerecht: een varkenshaasje met groente en pepersaus. En daarnaast patat.

Qua eten is er een diverse kaart, waarbij er voor ieder wat wils te krijgen is in mijn beleving, zowel vegetarische gerechten zag ik staan, als vlees en vis. Ook klassieke gerechten zoals hamburgers, saté of schnitzel. Waardoor er ook gewoon herkenbare gerechten aanwezig zijn. Zelf had ik een varkenshaasje en een apple crumble met ijs. Dit heeft mij ook prima gesmaakt, met fijne texturen. het uitserveren gaat eigenlijk heel erg snel. Soms een beetje te snel als je het mij vraagt. Binnen een uur heb ik een drie gangen menu uitgeserveerd gehad. Het maakt natuurlijk ook makkelijk omdat ik de alleen het restaurant bezocht, dus er geen rekening gehouden hoeft te worden met de overige gerechten aan de tafel. Zijn er prikkels aanwezig op de locatie?

Warme apple crumble, met daarop een kletskop, daarop een kletskop en een chocolaatje van het beren logo.
Warme apple crumble, met daarop een kletskop, daarop een kletskop en een chocolaatje van het beren logo.

Ja, dat kan wel degelijk, wanneer ik binnen zou eten. In het moment dat ik afrekende, vernam ik al de geluiden die in het pand weerkaatsen en veel geluiden aanwezig zijn. Het is mij niet duidelijk wat voor mogelijkheden er dan zijn, maar het feit dat dit restaurant überhaupt al antwoordde, geeft mij wel aan dat ze willen meedenken. Ik denk wel dat het een prima uitvalsbasis kan zijn als je in de provincie Zeeland bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.